Elina

Lähtökohtina omassa työssäni ovat kokeilunhalu ja tinkimättömyys. Haluan suunnitella ja valmistaa koruja, jotka tuovat iloa kantajalleen pitkään.

Materiaaleina koruissani ovat kierrätetty hopea ja kulta sekä luonnonkivet. Luonto on lähellä sydäntäni, ja haluan toimia eettisten ja ekologisten arvojen mukaan työssäni. Valmistan kaikki korut omalla työhuoneellani Fiskarsin ruukissa käsityönä. Iso osa identiteetiäni korun tekijänä on myös alan näyttelytoimintaan osallistuminen.

Teen oman tuotannon lisäksi tilaustöitä yksityisille asiakkaille sekä muotoilua yrityksille. Syksystä 2011 alkaen olen tehnyt yhteistyötä Kalevalan kanssa. Korusarjoina yhteistyössämme ovat ilmestyneet mm. Boogie, Korona, Sooda, Kantti, Lootuskukka sekä Fokus. Uusin korusarja Taimi on ilmestynyt syyskuussa 2018.

Koulutukseltani olen taiteen maisteri(TaiK) sekä kultaseppämestari. Olen kuulunut vuodesta 2002 Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskuntaan. Asun ja työskentelen kauniissa Fiskarsin ruukissa.


Taiteilijaelämää: Kultaseppämestari Elina Makkonen
Kuuntele Yle Areenassa: areena.yle.fi/radio/1955429


Curriculum vitae